Kategorier
Kvinnors hälsa

Kvinnors hälsa

woman, silhouette, sunset-570883.jpg

Nästan alla kvinnor upplever någon form av besvär i samband med klimakteriet – till exempel hade sex av tio haft måttliga eller svåra besvär av värmevallningar och svettningar. Det visar en ny enkätundersökning som Socialstyrelsen genomfört bland 2 000 kvinnor.

Vad är klimakteriet?

Klimakteriet också kallad övergångsåldern som normalt brukar pågå mellan ett halvår upp till fem år. För de flesta börjar den något eller några år innan den sista menstruationen. Och fortsätter några år efter.

Klimakteriet upplevs väldigt olika. Kroppsliga besvär – som svettningar, humörsvängningar och problem i underlivet – kan beskrivas av en del. Andra märker nästan ingenting. Oavsett hur du blir påverkad: Påminn dig alltid om att perioden går över och fokusera på att må bra under tiden!

Akupunktur och Öronakupunktur har i flera nyligen publicerade studier visat kunna lindra klimakteriebesvär. I en Dansk studie från 2019 såg man att en 5 veckors lång behandling med akupunktur minskade besvären så som vallningar (nattliga och dagliga), humörssvängningar och förbättrade sömnen.

Boka en tid för bedömning och eventuell behandling för att förbättra din hälsa! Boka tid via bokadirekt

mountains, fog, fall-6964950.jpg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram